B O E K

  home   |  artikelen   | weblog   |  boeken   |  mailinglist   |  links   |  bio   | contact


Lees hier het voorwoord en het eerste hoofdstuk. Meer weten over Internet is te koop in de boekhandel en te bestellen bij Boekhandel Roelants, BOL, Bruna of Proxis.

 

 

1 Maart jl. is mijn tweede boek verschenen: Internet Jungle (ISBN 9026923937).

Meer weten over InternetIn mei 2000 is mijn eerste boek uitgekomen, getiteld Meer weten over Internet. (Uitg. Van Holkema & Warendorf, ISBN 9026922949).

EOS Magazine schreef er het volgende over:

"Klaver [laat] weinig of niets onbesproken. Na een bondige introductie over de essentie van het bijzondere medium dat het internet zo snel is geworden, krijgen we een aantal waardevolle adviezen voor het kiezen van een provider, een abonnement, een modem en het soort aansluiting. Daarna volgt een verkenning van de belangrijkste mogelijkheden die het internet ons te bieden heeft. Uiteraard zijn dat in de eerste plaats het verzenden en ontvangen van elektronische post of e-mail en het World Wide Web. Ook de werking van nieuwsgroepen, virtuele gemeenschappen, mailing lists, chatten, het voor velen onvermijdelijke MP3, FTP en Telnet wordt hier uit de doeken gedaan.
Terecht gaat Klaver nogal diep in op het thema netiquette, de etiquette voor de internetgebruiker.
Verder leert Klaver de newbie hoe hij of zij op het internet efficiŽnt informatie kan vinden, reikt ze ons een verzameling fundamentele sites aan en besteedt ze, volkomen terecht, uitgebreid aandacht aan veiligheid op het internet. Vanzelfsprekend heeft ze het in dit laatste hoofdstuk over heikele kwesties als het gebruik en misbruik van wachtwoorden, on line betalen, privacy, anonimiteit, encryptie, virussen, Trojaanse paarden, hackers, spam, kinderporno, racisme en illegale software. Op het net is het inderdaad niet allemaal rozengeur en maneschijn."

En NRC Handelsblad schreef:

"Meer weten over Internet van Marie-Josť Klaver (...) is een heldere en prettig beknopte leidraad, die alle aspecten van het bestaan online behandelt. Het is zo compleet en toegankelijk gesc hreven dat providers dit boekje eigenlijk aan elke nieuwe abonnee zouden moeten meegeven. In deze ene uitgave is alles wat de Nederlandse websurfer begeert handzaam gebundeld. Namen en adressen van digitale winkels, encyclopediŽn, internettijdschriften, discussiegroepen, zoekmachines: alle places to be staan genoemd, klaar om te worden overgenomen in de bookmark-lijst van de lezer. Heel nuttig, want dat is ook meteen het bezwaar van internet: het web staat bol van de nuttige informatie en handige diensten, maar het probleem is vaak ze te vinden."

Lees hier het voorwoord en het eerste hoofdstuk.

mjk@marie-joseklaver.nlEr zijn ontzettend veel boeken
over Internet verschenen. Een
paar boeken die ik erg goed vind
zijn:

Code and Other Laws
of Cyberspace

van Lawrence Lessig

Where Wizards Stay up Late.
The Origins of the Internet
van Katie Hafner

Secrets and Lies.
Digital Security in a Networked World

van Bruce Schneier

Geeks. How Two Lost Boys
Rode the Internet
Out of Idaho
van Jon Katz

A Brief History of the Future.
Origins of the Internet
van John Naughton


Bovenkant pagina