A R T I K E L E N   >> E C H E L O N

  home   |  artikelen   | weblog   |  boek   |  mailinglist   |  links   |  bio   | contact


Internet
Recht
Providers
E-commerce
Spam
Filteren
Privacy
Aftappen
Echelon
Hacken
Virussen
Beveiliging
Cybercultuur
Agents
Kunst
Recensies
Media
Browsers
Vrouwen
Kinderporno
Misc

Cd roms
Spelletjes
Educatief

 

 

E C H E L O N:

'Niemand controleert Echelon'
(NRC Handelsblad, 23 januari 2001)
Maurice Wessling, directeur van Bits of Freedom, vindt dat er meer parlementaire controle moet komen op afluistersystemen.

Een slimme stofzuiger in de ruimte
(NRC Handelsblad, 12 september 2000)
Bestaat Echelon, een elektronisch spionage- netwerk dat wereldwijd telefoongesprekken, fax en e-mail onderschept? De Amerikaanse regering ontkent dat. Het Nederlandse kabinet weet het niet. Maar overal in Europa zijn politici ervan overtuigd. Deze week begonnen Europarlementariërs een onderzoek.

Europees Parlement: Akkoord aftappen VS en EU
(NRC Handelsblad, 17 oktober 1998)
De lidstaten van de Europese Unie hebben een overeenkomst met de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI gesloten om alle vormen van datacommunicatie, zoals telefoon-, fax- en Internetverkeer, af te tappen.

Europarlement keurt afluisteren door VS af
(NRC Handelsblad, 16 oktober 1998)
Het Europees Parlement heeft de afluisterpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst National Security Agency (NSA) veroordeeld. Het Parlement wil dat grootschalige afluisteroperaties, zoals die volgens een rapport ten behoeve van het Europees Parlement door de NSA onder de codenaam Echelon worden uitgevoerd, aan democratische controle worden onderworpen. Volgens het Europese Parlement schendt de NSA de mensenrechten door een ongeoorloofde inbreuk te maken op de privésfeer van burgers.

'Geheime dienst VS luistert Europa af'
(NRC Handelsblad, 5 februari 1998)
De Verenigde Staten tappen stelselmatig al het Europese telefoon-, fax- en e-mailverkeer af. Via een netwerk van satellieten luistert de tot voor kort geheime Amerikaanse National Security Agency (NSA) Europa af.

mjk@marie-joseklaver.nlMarie-José Klaver


Bovenkant pagina