A R T I K E L E N   >> S P A M

  home   |  artikelen   | weblog   |  boek   |  mailinglist   |  links   |  bio   | contact


Internet
Recht
Providers
E-commerce
Spam
Filteren
Privacy
Aftappen
Echelon
Hacken
Virussen
Beveiliging
Cybercultuur
Agents
Kunst
Recensies
Media
Browsers
Vrouwen
Kinderporno
Misc

Cd roms
Spelletjes
Educatief

 

 

S P A M:

Spam uit Nigeria
(NRC Handelsblad, 29 april 2002)
Onlangs werd een crimineel netwerk van Afrikanen opgerold dat honderden miljoenen euro's heeft buitgemaakt door onder meer creditcards te stelen en te frauderen met gestolen overschrijvingskaarten. Een andere methode waarmee de verdachten, veelal afkomstig uit Nigeria, mensen geld probeerde te ontfutselen zijn zogeheten vooruitbetalingen.

Word e-marketeer! Vandaag nog!
(NRC Handelsblad, 26 oktober 2001)
De grens tussen spam en e-mailmarketing is flinterdun. Ongewenste mail die in grote hoeveelheden wordt gestuurd naar willekeurige internetgebruikers is spam. E-mailmarketing werkt alleen als (aanstaande) klanten toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun e-mailadres.

Spam (1)
(NRC Handelsblad, 1 december 2000)
E-mail is de killer application van het internet. 511 miljard e-mails zullen er tegen het eind van dit jaar verstuurd zijn. Geen wonder dat e-mailmarketing een van de snelst groeiende takken van de internetindustrie is. Een groot deel van de verstuurde marketingmail bestaat uit spam, internetjargon voor ongewenste elektronische reclame.

Spam (2)
(NRC Handelsblad, 1 december 2000)
Wat kun je doen tegen spam? Een lezer denkt de oplossing te weten. "Mensen die zich verre houden van gratis providers, dubieuze nieuwsgroepen en chatboxen hebben er weinig tot geen last van. Het is net als in de echte wereld: wie in de verkeerde kroegen en winkels wordt bekend in verkeerde kringen," mailde hij.

Nepvirusmeldingen
(NRC Handelsblad, 27 maart 2000)
Op menig kantoor breekt paniek uit als een van de medewerkers een e-mail ontvangt over een 'zeer gevaarlijk virus'. Er doen op Internet talloze nepvirusmeldingen de ronde die er zeer onheilspellend uitzien.

Ongewenste mail op de elektronische deurmat
(Link, maart 1998)
Spam is een hardnekkig verschijnsel met soms rampzalige gevolgen voor Internet-aanbieders. Bijna niemand die al enige tijd in cyberspace verkeert ontkomt aan ongevraagde reclamemail.

Ongewenste post
(NRC Handelsblad, 29 juli 1997)
Het is niet ongebruikelijk om na een vakantie van een week of twee een overvolle elektronische postbus aan te treffen met berichten van onbekende herkomst, ofwel spam, ongewenste commerciŽle e-mail die naar duizenden Internet gebruikers tegelijk wordt gestuurd.

Hardnekkige nepvirussen
(NRC Handelsblad, 2 september 1997)
Ze vermenigvuldigen zich in een razend tempo via internet. Ze zijn even besmettelijk en even hardnekkig als echte computervirussen.

Het nieuwe hacken
(NRC Handelsblad, 12 augustus 1997)
De roman Nearly Roadkill van journalist Caitlin Sullivan en kunstenaar Kate Bornstein schetst een somber beeld van de digitale toekomst. Over niet al te lange tijd, aan het begin van de volgende eeuw, zal het Internet in handen zijn van multinationals die het gebruiken als een reusachtig distributiekanaal voor reclame.

mjk@marie-joseklaver.nlMarie-Josť Klaver

Internetcolumn
Lees Apenstaartje,
wekelijks verschijnende rubriek
over internet.

internetrubriek vraag & antwoord
Vraag & antwoord


Bovenkant pagina