Muisklikactivisme
(20 februari 2001)
Slachtoffers van de aardbeving in India, ontslagen medewerkers van Amazon, kinderen in de sweatshops van Nike. Elk goed doel heeft tegenwoordig zijn eigen cyberactie. Wie eens een uurtje over heeft kan al klikkend veel voor zijn medemens doen.
Tussen controle en coulance
(23 januari 2001)
Het is nog niet eens zo lang geleden dat privé-internetten op het
werk werd beschouwd als nuttig en leerzaam. Inmiddels kunnen we het zo goed en doen we het zo vaak dat werkgevers beginnen te morren. Wat mag er nu eigenlijk wel en wat niet? De regels op een rijtje.
Straf voor spammers
(6 januari 2001)
Twee oplichters uit Los Angeles zijn veroordeeld tot 27 maanden cel wegens het spammen van tientallen miljoenen internetgebruikers. In september 2000 maakten Steve Shlovskiy en Yan Shtok, twee Russische immigranten, misbruik van de netwerkvoorzieningen van enkele internetaanbieders om 50 miljoen e-mails te sturen met een aanbieding voor thuiswerk.
Providers in het nauw door tapverplichting
(19 december 2000)
Internetten zou wel eens fors duurder kunnen worden, denkt de NLIP, de branchevereniging van Nederlandse internetaanbieders. Providers zijn volgens de Telecommunicatiewet sinds december 1998 verplicht hun systemen aftapbaar te maken. De politie moet toegang kunnen hebben tot de gegevens van verdachte internetgebruikers.